Tegemoetkomingsaanvraag voor schade aan teelten tegen 31 januari 2018

De vorst tijdens de tweede helft van april 2017 en de droogte van 1 april 2017 tot en met 30 juni 2017 zijn erkend als landbouwramp. Het Besluit van de Vlaamse Regering rond de erkenning van zowel de vorst als de droogte, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 3 oktober 2017.

Dit betekent dat landbouwers nu een tegemoetkomingsaanvraag kunnen indienen voor de geleden schade die is vastgesteld door de gemeentelijke schattingscommissies. Zij hebben na de lopende maand oktober drie maanden tijd om een tegemoetkomingsaanvraag in te dienen. De uiterste indieningstermijn van de tegemoetkomingsaanvraag is dus 31 januari 2018. Aanvragen die later worden ingediend, worden niet meer aanvaard.

Landbouwers kunnen de aanvraag enkel schriftelijk indienen door middel van het daartoe voorziene formulier. Deze formulieren moeten ingediend worden bij de buitendiensten van het Departement Landbouw en Visserij.

De aanvraag moet volledig ingevuld worden en vergezeld zijn van de nodige bewijsstukken, zoals een verzekeringspolis, als de landbouwer verzekerd is voor teeltschade door weersomstandigheden (hagel). Indien landbouwers een prioritaire afhandeling van de aanvraag wensen omwille van financiële moeilijkheden, moeten zij een bewijs van liquiditeitsproblemen meesturen.
De pv’s die opgemaakt zijn door de schattingscommissies, zullen rechtstreeks opgevraagd worden bij de gemeenten. Indien de schade werd vastgesteld door een onafhankelijk expert, dan moeten landbouwers het deskundig verslag en de ereloonnota meesturen.

Contacteer ons om u tegemoetskomingsaanvraag tijdig in te dienen!

Bronnen:

realisaties

Uitbreiden milieuvergunning voederfabriek

Voor een uitbreiding bij een veevoederbedrijf verzorgde Thorcontrol zowel de stedenbouwkundige aanvraag als de milieuvergunningsaanvraag.

 

Bouw- en milieuvergunning nieuwe zeugenstal

Thorcontrol verzorgde de aanvragen van de bouw- en milieuvergunning voor het bouwen van een nieuwe zeugenstal. Een totaalproject op vlak van bouw en milieu. Voor dit project werd meerdere malen overleg gepleegd met de bevoegde instanties. 
Daardoor zijn we erin geslaagd om de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning te bekomen met de minimale termijnen die gevolgd dienen te worden vanuit de wetgeving tijdens de aanvraagprocedures. 

Uitbreiding en hernieuwing milieuvergunning betoncentrale

Voor een betoncentrale werd de uitbreiding en hernieuwing van de milieuvergunning bekomen. Een project waar Thorcontrol eveneens de begeleiding verzorgde voor de nodige milieustudies.

Bouw- en milieuvergunning nieuwe mestvarkensstal

Voor een varkensbedrijf verzorgde Thorcontrol de aanvragen voor bouw- en milieuvergunning voor de uitbreiding met een nieuwe mestvarkensstal. De inplanting van de nieuwe varkensstal optimaliseerde de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Daarnaast verzorgen we ook jaarlijks de voorjaarsadministratie voor het bedrijf.

Uitbreiding nieuwe melkveestal

Voor een veeteeltbedrijf verzorgden we de stedenbouwkundige aanvraag en de milieuvergunningsaanvraag voor de uitbreiding met een nieuwe melkveestal. 

De hernieuwing van de milieuvergunning werd, samen met de uitbreiding, eveneens bekomen. 

Milieuvergunning metaalbewerkingsbedrijf

Voor een metaalbewerkingsbedrijf verzorgde Thorcontrol de hernieuwing van de milieuvergunning. 

Uitbreiding met nieuwe rundveestal

Een gemengd veeteeltbedrijf van runderen en varkens wenste uit te breiden door het bouwen van een nieuwe rundveestal. Thorcontrol zorgde voor de nodige stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. 

Milieuvergunning bakkerij

Ook KMO's kunnen bij ons terecht voor hun milieuvergunning. Zo verzorgde Thorcontrol reeds voor enkele bakkerijen de hernieuwing van hun milieuvergunning.