VACATURE MILIEUCONSULENT

Heb je interesse in de job als milieuconsulent? Of  heb je al ervaring als milieuconsulent en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je graag deel uit maken van een jong en ambitieus team? Dan is deze vacature iets voor jou. We bieden een uitdagende, voltijdse job aan in Torhout.

Thorcontrol is een studie- en adviesbureau met ervaring en expertise in omgevingsvergunningsaanvragen en bedrijfsadministratie voor landbouwbedrijven, KMO en industrie. Wij zijn een familiaal bedrijf dat gegroeid is uit de serviceverlening van Voeders d’Aussy in Torhout. Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een enthousiaste milieuconsulent.

Jouw job

Als milieuconsulent sta je in voor de opmaak van het onderdeel milieu binnen een omgevingsvergunningsaanvraag.

Je bestudeert of kent de (nieuwe) wettelijke bepalingen op het vlak van milieu voor zowel de landbouwsector als industrie.

Je gaat in overleg met de klant en de betrokken overheden en deskundigen om het project te doen slagen.

Eenmaal jouw dossier is ingediend volg je het verder nauwgezet op.

Onze verwachtingen

  • Je behaalde een master-/bachelordiploma in een wetenschappelijke of ingenieursrichting.
  • Ervaring is niet vereist.
  • Kennis van de milieuwetgeving is een pluspunt.
  • Affiniteit met de landbouwsector is een must.
  • Flexibiliteit typeert jou waardoor je gemakkelijk kan inspelen op veranderingen in dossiers.
  • Je bent een planner en organiseert jouw werk efficiënt.
  • Je kan in team werken maar ook op zelfstandige basis. Je onderneemt actie uit eigen beweging.

Onze medewerkers zijn gedreven, creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel.

Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket met aanvullende extralegale voordelen, gebaseerd op jouw kennis en ervaring. Je komt terecht in een professionele en familiale organisatie, met veel ruimte voor eigen aanpak en initiatief.

Interesse? Solliciteer nu!

Is deze job jou op het lijf geschreven? Overtuig ons dan van je kunnen! Solliciteer vandaag nog en bezorg je cv en motivatiebrief via e-mail aan Eva Maddens (eva@thorcontrol.be). Ben je een geschikte kandidaat, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.

 

 

realisaties

Uitbreiden milieuvergunning voederfabriek

Voor een uitbreiding bij een veevoederbedrijf verzorgde Thorcontrol zowel de stedenbouwkundige aanvraag als de milieuvergunningsaanvraag.

 

Bouw- en milieuvergunning nieuwe zeugenstal

Thorcontrol verzorgde de aanvragen van de bouw- en milieuvergunning voor het bouwen van een nieuwe zeugenstal. Een totaalproject op vlak van bouw en milieu. Voor dit project werd meerdere malen overleg gepleegd met de bevoegde instanties. 
Daardoor zijn we erin geslaagd om de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning te bekomen met de minimale termijnen die gevolgd dienen te worden vanuit de wetgeving tijdens de aanvraagprocedures. 

Uitbreiding en hernieuwing milieuvergunning betoncentrale

Voor een betoncentrale werd de uitbreiding en hernieuwing van de milieuvergunning bekomen. Een project waar Thorcontrol eveneens de begeleiding verzorgde voor de nodige milieustudies.

Bouw- en milieuvergunning nieuwe mestvarkensstal

Voor een varkensbedrijf verzorgde Thorcontrol de aanvragen voor bouw- en milieuvergunning voor de uitbreiding met een nieuwe mestvarkensstal. De inplanting van de nieuwe varkensstal optimaliseerde de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Daarnaast verzorgen we ook jaarlijks de voorjaarsadministratie voor het bedrijf.

Uitbreiding nieuwe melkveestal

Voor een veeteeltbedrijf verzorgden we de stedenbouwkundige aanvraag en de milieuvergunningsaanvraag voor de uitbreiding met een nieuwe melkveestal. 

De hernieuwing van de milieuvergunning werd, samen met de uitbreiding, eveneens bekomen. 

Milieuvergunning metaalbewerkingsbedrijf

Voor een metaalbewerkingsbedrijf verzorgde Thorcontrol de hernieuwing van de milieuvergunning. 

Uitbreiding met nieuwe rundveestal

Een gemengd veeteeltbedrijf van runderen en varkens wenste uit te breiden door het bouwen van een nieuwe rundveestal. Thorcontrol zorgde voor de nodige stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. 

Milieuvergunning bakkerij

Ook KMO's kunnen bij ons terecht voor hun milieuvergunning. Zo verzorgde Thorcontrol reeds voor enkele bakkerijen de hernieuwing van hun milieuvergunning.